Адвокатът Иво Пазарджиев е роден преди 28 години в Русе в семейство на инженери, които тръгват по пътя на частния бизнес. Завършил е СОУПНЕ „Фридрих Шилер“, а след това Юридическия факултет на Русенския университет. Представител на Гражданската квота в листата на „ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“ за общински съветници. Бивш председател на Русенско младежко сдружение, към момента – член на управителния му съвет.

Сегашните управници на Русе се гордеят с новата Спортна зала и изтъкват своя принос в изграждането й. Каква е истината, господин Пазарджиев?
Аз също съм изключително щастлив от факта, че новата зала най-сетне бе довършена. Доколкото си я спомням, тя винаги е била в строеж! Радвам се, че няма да се налага да обяснявам и на своите деца, че на това място е трябвало да има спортна зала, а че тя е факт пред очите ни! Ще се върна обаче малко назад във времето, когато партия ГЕРБ все още не съществуваше, а аз бях избран за председател на Русенско младежко сдружение през 2006 година. Първата ни инициатива бе да организираме подписка, съвместно с още 9 младежки организации, в подкрепа на построяването на Спортната зала. В тези години вървяха брожения и дискусии, дали изобщо тази зала трябва да бъде довършвана. Имаше дори идея тя да се събори и парцелът под нея да се продаде на търговски вериги. Лобирахме пред Общината, пред институциите и пред обществото, че залата трябва да бъде довършена! Когато ГЕРБ за първи път участва на местни избори през 2007 година, един от акцентите по време на предизборната им кампания беше именно атака срещу Спортната зала на Русе! Групата общински съветници от ГЕРБ по всякакъв начин възпрепятстваше реализацията на проекта. Като пример, на заседание на ОбС 13 март 2008 година, от 13 техни присъстващи,12 гласуваха въздържали се, а само един за решението Община Русе да апортира на Русе Проект право на строеж в размер на 42 000 кв м. На 16 октомври същата година, от 12 присъствали съветници от ГЕРБ при гласуване на приемането на оценка за апортираната вноска за изграждане на залата, 9 бяха против, а останалите 3 се въздържаха! За каква подкрепа на жизненоважния проект на Русе говорим от ГЕРБ? Всъщност, залата бе завършена с усилията на частния инвеститор, въпреки ГЕРБ!

А каква е заслугата на сегашното общинско ръководство за „Булстрад Арена“, с която кметът Стоилов се хвали постоянно?
Сегашното общинско ръководство няма всъщност никаква заслуга за това! То обаче можеше поне да пооблагороди малко района около Спортната зала! За съжаление, и площадът, и всичко наоколо е недовършено! Няма осветление, като излезеш от концерт можеш да паднеш в тъмницата и да счупиш крак по стъпалата, които не виждаш! Не случайно снимките, които ГЕРБ използва за плаката си, са направени през деня! Да бяха се снимали през нощта, да ги видим...Няма зеленина, дървета, поне храсти! Сиво, голо и грозно, изглежда недовършено! Именно, заради всичко това, ГЕРБ и Пламен Стоилов нямат никакво право да си приписват като собствен успех довършването на Спортната зала!

А каква причина изтъкваха за това, че гласуват против мечтата на русенци от десетилетия?
Доколкото си спомням, доводите им бяха напълно несъстоятелни! В общи линии, те лобираха против Залата и извиваха ръцете на частния инвеститор! Няма защо кметът да се бие гордо в гърдите! Настоящето общинско ръководство, просто имаше късмета Залата да се случи по тяхно време, а те само да режат лентата! Мираж се оказаха дори обещаните от Бойко Борисов 25 млн. лв. заем от ББР точно преди четири години, когато агитираше русенци да изберат Пламен Стоилов - накрая друг осигури парите. Добре че вече русенци не се лъжат толкова лесно!