Пустеещите стойки за указателни пътни табели по бул. „България“ често водят до объркване сред шофьорите и румънските граждани, които минават през Русе, сигнализираха наши читатели. Те обясниха, че на разклона за кв.“Родина“ в посока Дунав мост табелите липсват, а съоръженията, на които са били поставени, пустеят. В другото платно в посока София положението е същото. Чужденците и най-често румънските туристи, които нямат навигация, са озадачени дали това е правилната посока към Румъния или София. 
Проверката ни на място показа, че наистина преди разклона за „Родина“ в посока Дунав мост има стари стълбове, на които личи, че е имало указателни табели. Указания, които да насочват потока от автомобили към Дунав мост, са премахнати и в близост до една от бензиностанциите. На метри преди тях обаче пък има други табели, които указват посоката, така че за по-наблюдателните шофьори ситуацията не води до объркване.  
Тези табели са много стари, на повече от 25 години и са дефектирали. Те не попадат и в обхвата на ремонта на булеварда, който беше правен, каза за „Утро“ шефът на общинското предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов. Той посочи, че в момента държавата в лицето на Агенция „Пътна инфраструктура“ по споразумение превежда на общината около 20 000 лева годишно за поддръжка на пътната настилка, като коментира, че тези средства не стигат дори да се сменят старите мантинели. Затова той смята, че е належащо да се реши проблемът със собствеността на булеварда.