Съвършено нова инвестиционна и екологична политика, развитие на спорта, пътната инфраструктура и Дунавската стратегия са петте ключови акцента в управленската програма за Русе на "Българска социалдемокрация". Това каза на пресконференция вчера председателят на партията Александър Томов, в която участваха кандидатът за кмет на Русе Володя Попов и част от кандидатите за общински съветници.
Томов коментира, че е очевидно, че за град като Русе инвестициите са на изключително ниско ниво. С отделни фойерверки не може да се замаже това, че един индустриален град като Русе беше изоставен от инвеститори в последните години. Русе е едновременно културен, образователен и индустриален център, но ако той изгуби индустрията и икономиката си, хората, които завършват университета, ще бягат на други места, младите хора няма да получават реализация, подчерта той. Затова като първи приоритет партията поставя съвършено нова инвестиционна политика, а Томов бе категоричен, че застават зад идеята в бъдещия общински съвет да се създаде Клуб на инвеститора, който да привлече значими европейски инвеститори. 
"Българска социалдемокрация" залага на една нова екологична политика, като това означава прилагане на най-строгите европейски стандарти, датчици във всички квартали и перманентен контрол върху средата, в която живеят русенци. Председателят на партията подчерта, че всеки гражданин на Русе трябва да може да следи видимо какво е състоянието на екологичните параметри. 
В края на кампанията ще представим една наша Дунавска стратегия. Това, че Дунав не се развива като икономика, удря цялата страна, каза още Томов, като допълни, че имаме остарели инфраструктурни условия. 
Останалите аспекти в програмата за управление на Русе са развитието на спорта и пътната инфраструктура. Дълги години спортът се пренебрегваше и се пренебрегва, имаме намерение на помогнем на "Дунав" и на спорта в Русе както с конкретни инициативи, така и с развитие на детско-юношеската школа, посочи Томов, като допълни, че всички спортове в България са с комично финансиране. 
По отношение на пътната инфраструктура той бе категоричен, че пътят Русе-Бяла не бива да е в такова състояние, защото това е една от най-важните връзки с Европа на север. 
Ние сме носители на мисленето на гражданското общество, независимо че ползваме фона на българската социалдемокрация. Гражданското общество, което беше представено много малко в управлението през тези години, което е носител на всички проблеми по време на прехода и което се стреми към справедливост. Именно чрез структурирането и представянето на една такава листа и моя профил ние сме носители на тази надежда за справедливост в община Русе, каза кандидатът за кмет.