Часове наред ДАНС провеждаше акция на граничния пункт „Лесово”. Операцията, която се проведе съвместно с МВР и под ръководството на Окръжната прокуратура в Ямбол, започна в събота следобед и приключи след полунощ.Голяма част от хората, желаещи да преминат през граничния пункт се насочиха „Капитан Андреево” и „Малко Търново”, но и много хора останаха на „Лесово” с надеждата, че всеки момент пунктът ще заработи. Колоната от товарни автомобили тази сутрин е над 5 километра, съобщава Нова телевизия.

Майки с малки деца, възрастни хора, цели автобуси чакаха през нощта да минат границата. Напливът е голям и заради края на мюсюлманския празник Курбан Байрам. 

Късно снощи към полунощ започна раздвижване, когато хората, които са чакали, за да влязат на работа след 6 ч. следобед, най-после започнаха да влизат в пункта с микробуси и автомобили. Бяха докарани още служители на агенция „Митници”. Очевидно тази смяна е започнала работа чак след 12 ч. през нощта. 

Малко след това от граничния пункт започнаха да излизат гранични полицаи и служители на митниците, така че ако има задържани, броят им не е голям. 

По неофициална информация операцията е била срещу корумпирани служители на Гранична полиция. От МВР до момента не дават подробности за случая.