УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, 
През изминалите четири години, заедно с вас, извървяхме първите решителни стъпки към възраждането на нашия град и възвръщането на позициите му на лидер. Обединихме се около обща визия за мястото, в което искаме да живеем, учим и работим – един чист, подреден, уютен, сигурен и предпочитан от младите хора и бизнеса град. Започвайки да работим, притежавахме най-ценния капитал – полученото доверие, широката подкрепа и новородената вяра в изграждането на едно по-добро, споделено бъдеще за и в Русе.
Днес Русе е променен! Новият облик е видим в сърцето на града – възстановен е автентичният европейски дух по централната улица „Александровска“; преобразени са площадите и градските кътове за отдих; със своя нов блясък привличат емблематични сгради като тези на Историческия музей и Библиотеката; след десетилетия в очакване, врати отвориха „Булстрад Арена“, Природонаучният музей и Къщата „Баба Тонка“. Видимо променени са и жилищните квартали – разкрити и ремонтирани са нови детски градини, санирани са училищни сгради, изградени са нови паркинги, детски площадки и съоръжения за фитнес на открито. Видима е динамиката в икономическото развитие и на пазара на труда. Русе отново е сред индустриалните центрове на България. Привлечени са стратегически инвестиции, а перспективни сектори с висок потенциал тепърва набират скорост. Осезаемо е оживлението в спорта и съживяването на културния живот.
Зад видимите успехи обаче стои един от най-важните резултати от общите ни усилия – укрепналото доверие, нарасналият оптимизъм и възроденото самочувствие на русенци за това, че нещата могат да се случват и че с воля и постоянство промяната е възможна!
Постигнатото досега не ни успокоява, а напротив, мотивира ни и ни задължава да се стремим към още по-високо темпо и още по-категоричен напредък! Ето защо сме поставили ясни приоритети и надграждаща програма за изпълнение през следващите четири години, следвайки цялостна визия за развитие, без работа „на парче“:
Балансирано развитие на центъра и кварталите - благоустрояване на междублокови пространства; изграждане на детски и спортни площадки и игрища в кварталите;
Благоустрояване на Кея – обръщане на Русе към река Дунав и превръщане на Кея в любимо място за разходка, почивка, забавление и спорт;
Благоустрояване на крайградските зони за отдих Лесопарк "Липник" и Западен парк "Приста";
Пускане в експлоатация на Летище Русе;
Изграждане на закрит басейн с олимпийски размери;
Осигуряване на модерно и ефективно улично осветление на територията на всички населени места в Община Русе;
Цялостно преасфалтиране на главната и второстепенната улична мрежа в града и малките населени места;
Доизграждане на музейния комплекс – изграждане на Музей на река Дунав и довършване на комплекс "Доходно здание";
Модернизиране на градски транспорт – нови превозни средства и оптимизирана маршрутната схема;
Привличане на стратегически инвеститори в екологично чисти и високотехнологични сектори.Заставаме пред вас с конкретни ангажименти и ясен план за тяхното реализиране. Вярваме, че пътят пред нас е само един: да продължаваме заедно да възраждаме Русе!
 
ПЛАМЕН СТОИЛОВ 
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ЗА РУСЕ!