Истински шок изживял животновъдът от петричкото село Яково, Г. Янев при нападение на кошарата му с животни от глутница вълци, които били огромни, шарени и с клепнали уши. Човекът бил толкова уплашен за живота си, че в защитата си използвал пиратки и бомбички, разкара днес за преживяния му ужас, наместникът на селото Велин Иванов.”Цяло село е настръхнало от тези вълци мутанти. Не можем да ги хванем, защото са диви и се крият от хората. Взели са от съобразителността на домашните животни”, коментира вълчата напаст Велин Иванов. Той конкретизира също, че само преди 4 дни хищниците нахлули и в кошара с животни на друг негов съселянин, негов първи братовчед, пише struma.com.

На Иван Янев бил удушени и зверски разкъсани 4 кози. ”Обещавам, обаче, че тези гадини ще бъдат в най-скоро време унищожени. Ще направим хайка и ще ги избием до един”, не скри намеренията си Иванов. Всъщност вълците, които са с необичаен цвят на окраската, саепоявиха в землището на село Яково от няколко месеца и местните предположиха, че са избягали от резерват от съседна Македония.

Сега, обаче е сигурно, че те са кръстоска между вълк и домашно животно, пазач на някои от кошарите с животни. Затова е петнистата им окраска казва Иванов.