Препирня, продължила в разгорещен спор кой „вдига по-голяма гюрултия“, събрала на едно място цяла фамилия и ескалирала с втори шамар 20 години по-късно от първия. В крайна сметка семейството на 64-годишния пенсионер И.Р. и 52-годишната му жена Н.Р. бе наказано за лека телесна повреда на съпругата на починалия брат на И.Р. Двамата съпрузи бяха осъдени да платят на 54-годишната вдовица Р.Р. 1000 лева за причинени болки и страдания. Решението е окончателно.
Свадата започнала към 19 часа на 21 юли. Семейството и вдовицата от дълги години не се разбирали. Налагало им се да се търпят обаче, тъй като живеели в съседни къщи на ул.“Македония“. На всичкото отгоре деляли и общ двор. По това време вдовицата, която осъди роднините си, приказвала със снаха си. Н.Р. й направила забележка, че говорят твърде високо и от там се разпалила искрата. Започнало мерене на това кой вика повече и вдига по-голяма гюрултия. Синът на пострадалата видял, че работата отива на бой и застанал между майка си и етърва й, като изгонил Н.Р. Тя обаче го ударила и блъснала. Вдовицата се намесила да защити сина си и започнали да се сипят обиди. Бързо и яростно дошъл съпругът на Н.Р. и първо припомнил на жената на починалия си брат, че не й е удрял шамар от 20 години, след което поправил грешката си и я цапнал. Скандалът се разгорещил, последвали удари и опити за разтърване на изнервените роднини. Синът на потърпевшата Р.Р. проявил благоразумие да сигнализира полицията. Органите на реда дошли бързо на място и потушили спречкването.
Ден по-късно Р.Р. освидетелствала нараняванията си пред съдебен лекар, който установил охлузвания и кръвонасядания по дясната й ръка. Единият от побойниците И.Р. също минал преглед, при който се видял оток на устната му вследствие от одраскване.
В крайна сметка мнението и на районните, и на окръжните магистрати бе, че обвинените в шамарните схватки съпрузи трябва да бъдат освободени от наказателна отговорност. Според съда пострадалата не заслужава претендираните 3000 лева обезщетение за причинени болки и стрес, затова й присъди 1000 лева.