Приключи разследването на кошмарното убийство, което бе последвано от самоубийство на 1 януари тази година в апартамента на пенсионери. С това бе прекратено и делото по ужасяващата новогодишна касапница. Според прокуратурата е доказано, че 93-годишният грък Христос Душекос, който буквално бил болен от ревност, наръгал над 50 пъти своята любима Мария, а след това сам се отровил. 78-годишната жена била подложена на системни заплахи и непрекъснато чувала как ще бъде убита от съпруга си. А фаталният и за двамата възрастни ден се оказал 1 януари, когато бяха открити мъртви в дома си на шестия етаж в бл.“Силистра“ зад зала „Дунав“.
Впрочем от известно време тормозената жена подготвяла документи за развод с Христос и смятала да го напусне и да заживее при сестра си в Силистра. Той не знаел за това нейно намерение, но явно предусетил, че трябва да действа. Месеци преди убийството от болезнена любов той бил избрал ножа, с който ще наръга спътничката си в живота. Знаел и че след това ще се самоубие, тъй като не можел да живее без нея. Макар да нямали проблеми в ежедневието, Христос непрестанно обвинявал Мария, че всеки мъж, който я доближи, е нейн любовник. Дори се изместил да спи в кухнята, за да е по-близо до входната врата и да хване в засечка мъжете, с които тя му изневерява. И макар до хващане в измяна да не се стигнало, параноичната ревност на Христос го накарала да намушка десетки пъти жена си, като фатални се оказали раните в шията и в белия й дроб. Мария починала от кръвозагуба в големи мъки и агония. Малко след това Христос изпил 400 милилитра анестезиологичен спирт, чието алкохолно съдържание се равнява на над 2 литра концентрат. Куриозно се оказало, че макар и на преклонна възраст, двамата съпрузи се намирали в отлично здраве и състоянието на организма им било като на младежи.
Мария се запознала с Христос в Гърция в края на 90-те години. Тогава съпругът й починал и отишла в южната съседка да гледа болни хора. Така попаднала в дома на Христос, чиято жена била на легло и имала нужда от грижи. Неусетно гъркът се влюбил в българката, а тя отвърнала на чувствата му и след смъртта на болната му жена през 2000 година Христос се венчал за Мария. Новото семейство живеело през лятото в Гърция, а през зимата в Русе.