„Москвич“ от последните произведени партиди от марката отнесе 71-годишен пешеходец по тротоара и блъсна две паркирани коли. Потърпевшият бе откаран незабавно в болницата с черепно-мозъчка травма и бе настанен в Неврохирургия с опасност за живота. Инцидентът стана вчера минути след 17 часа срещу „Пени маркет“ в „Дружба 3“.
Тежкият руски автомобил слизал по наклона и на левия завой водачът решил да удари спирачки, за да намали скоростта. Тогава педалът потънал без съпротива към пода, а човекът загубил управлението и колата се насочила към пешеходеца на тротоара.
Не го блъснах челно, но го закачих, след което мъжът отскочи и падна на земята, каза пред „Утро“ шофьорът.
В следващия миг той свил волана рязко вдясно, но понеже няма спирачки, колата преминала през тревната разделителна ивица на паркинга на отсрещните блокове, блъснала задницата на паркиран фолксваген, след това се ударила в задната част на спряно пежо и накрая влязла в заградена градинка на двуетажната кооперация вдясно, като съборила един от коловете на асмалъка.
На място пристигна линейка и откара ранения пешеходец в болницата. Екип на КАТ пък започна да изяснява ситуацията.
Скоро смениха накладките. Нямам обяснение защо отказаха спирачките, но без тях бях безсилен, обясняваше шофьорът, който веднага се притекъл на помощ на блъснатия човек и дори му помогнал да бъде настанен в линейката.