Спрягат бившия областен лидер на БСП-Русе и бивш депутат Светослав Мичев за член на борда на държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“, съобщи завчера моряшкият сайт maritime.bg. Според интернет изданието ексшефът на Агенцията за бежанците ще заеме мястото в него на освободения от поста генерален директор кап. Мирослав Петров. А досегашният зам.-председател на борда Ангел Забуртов ще поеме от кап. Петров оперативното управление на държавната фирма.
Аз съм член на борда отпреди няколко месеца, а със заповед на министър Данаил Папазов Ангел Забуртов е назначен за генерален директор, опроверга сайта Светослав Мичев. Тази информация се потвърди и от интернет страницата на „Пристанищна инфраструктура“. Там името на бившия областен лидер на БСП-Русе е вписано като член на борда, а на доскорошния зам.-председател на борда като генерален директор.
Светослав Мичев, който по образование е филолог, коментира пред „Утро“, че длъжността му в „Пристанищен комплекс“ е свързана само с управлението на държавната инфраструктура.