Русе и още 12 български града ще се включат едновременно в националната кампания „Откривай България“, свързана с предстоящия международен конкурс Детска Евровизия. 
Точно в 11 ч в събота в Русе, Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, София, Стара Загора и Шумен на най-емблематичните места по един художник заедно с деца ще рисува символите на тези градове - природни или културни забележителности. Картините ще бъдат подредени в пътуваща изложба, която първо ще бъде показана в зала „Арена Армеец“ /където ще се проведе Детската Евровизия, а след това ще обиколи България и Европа. Самото рисуване в 13-те града ще бъде заснето от Българската национална телевизия. 
В центъра на Русе ще рисува художничката Соня Чурова, на която ще асистират млади художници от различни училища. Градът има привилегията да чуе и изпълнения на 12-годишната Габи Йорданова - талантливата русенка, която ще представи България на Детската Евровизия на 21 ноември в София.