С жребий бяха определени номерата, с които ще бъдат подредени в бюлетината партиите и коалициите, участващи в местните избори в Русе. В присъствието на представителите на всичките 24 политически формации, регистрирани за вота на 25 октомври, по двама представители на Общинската избирателна комисия изтегляха от две различни прозрачни урни името на съответната партия и номерчето. 
С номер 1 в бюлетината ще бъде партия ГЕРБ, отреди жребият. От парламентарно представените сили с номер 10 е Атака, 11-и са АБВ, 16-и - Български демократичен център, Реформаторският блок е 17-и, а коалиция „Патриотите-ВМРО“ е 18-а. Номер 20 се падна на ДПС, а финалното място в подредбата на бюлетината е за БСП - 24. 
Вчера от общинската управа съобщиха, че избирателите с трайни увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна урна, трябва да заявят това до 4 октомври с писмо, което може да бъде изпратено и по електронната поща. До 10 октомври пък се приемат заявления за вписване на избирател в списъците по настоящ адрес, ако постоянният и настоящият адрес на човека са в различни населени места. Условието е избирателят да живее на този настоящ адрес към 24 април 2015 г. Заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци се приемат до 17 октомври включително.