От днес до края на седмицата на кортовете на Националния тенис център в Борисовата градина ще се проведе Държавното отборно първенство за мъже „Happy”. Състезанието е с награден фонд 10 000 лева.

Внушителната бройка от 16 отбора се включи в надпреварата, като днес се изиграха мачовете от първия кръг. Фаворитите взеха своето и продължават напред към четвъртфиналите. Първият отбор на „Левски“, за който играят Васил Младенов и Цветан Михов надиграха по категоричен начин вторият тим на „НСА“ и за място на полуфиналите ще се изправят срещу ТК „Черно море Елит“ – Варна.

Във втория състав на „сините“ личат имената на държавния ни шампион на сингъл и национал за Купа Дейвис Тихомир Грозданов и друг от членовете на представителния ни тим Илия Кушев. Двамата извоюваха победата днес над отбора на „Дема“ и утре излизат срещу ТК „Банкя“. За ТК „Хасково“ пък играе финалистът от шампионата при мъжете Петър Трендафилов, който си партнира с Марсел Радев. Двамата загубиха общо 1 гейм в мачовете си срещу представителите на ТК „15-40“. Утре „Хасково“ се изправя срещу ТК „Пазарджик“. Последният четвъртфинал противопоставя първият отбор на „НСА“ срещу ТК „Локомотив“ Пловдив.

Мачовете започват в 9:30 часа.