Футболистите на „Дунав“ очакват жребия за осминафиналите от турнира за купата на България, след като разгромиха вчера с 4:0 в Русе отбора на „Ботев“ /Гълъбово/. Само преди 3 дни „небесносините“ завършиха изненадващо 0:0 у дома в шампионатен двубой срещу „Оборище“ /Панагюрище/. 
Разликата в двата мача бе като между небето и земята! В събота тимът се изнерви и след като не му провървя пред първото полувреме, заложи на безспирни и безплодни центрирания. Освен това грешните пасове в средата на терена и в дълбочина следваха като лавина. Тогава точката дори бе спасена в края след акробатична намеса на вратаря Мартин Луков при коварен удар, който щеше да забие топката в горния десен ъгъл. 
3500 зрители на Градския стадион отново видяха вчера симпатичното и добре познато лице на бойкия, дързък, разнообразен, смел, техничен и интересен „Дунав“. Головете пък бяха за дълги аплодисменти. Първо Марио Петков се пусна в рейд по лявото крило, а брилянтното му „английско“ центриране позволи на Мирослов Будинов да разстреля вратаря с глава. После дойде ред за заучен урок при статично положение, след който финалният акорд бе изстрел на Светослав Читаков - 2:0.
Третият гол на Юлиян Ненов бе изработен по почина „Направи си сам“. Ненов спря зле изчистена от вратаря топка, ловко я преметна над главата му и я търкулна в мрежата - 3:0. Малко по-рано два негови мощни изстрела разтресоха гредите. Юли бе сменен рано, защото свърши работата си, а и в събота ще трябва да бъде познатата класа при гостуването на „Банско“. 
До 4:0 се стигна при хубаво центриране на Раденцов и удар на Мартин Ковачев с глава. Мартин стреля в обратния ъгъл и не даде шанс на вратаря.
Всички играха много добре, но най-ярко бе представянето на Светослав Читаков. Не спря да тича цял мач, а и се вписа отлично в ролята на конструктор, който знае да грабне мига от секундата и да подаде топката в най-точното време. Свеж и полезен с капитанската лента бе и Ивайло Раденцов. 
Едно стана ясно - когато отборът играе освободено, търпеливо и не се хаби психически при първите грешки, всичко се получава.  
Общото между двата мача обаче бе публиката! Да имат да вземат онези скептици, които побързаха да прокобяват, че феновете ще обърнат гръб на трибуните след нулевото равенство с „Оборище“! По други градове и при други клубове може да е така, но не и в Русе. Поне не сега! Е, вчера бяха малко по-малко, но достатъчно за поредната обща фиеста. Прочитът на тяхното отношение към тима бе: „Ще стоим до вас, не се предавайте, дори когато правите грешни стъпки!“
Освен това на празник като на празник - агитката издигна през второто полувреме знамена с националния трицвет в чест на Независимостта!
Срез зрителите отново бе и кметът на Русе Пламен Стоилов. В събота преди мача с „Ботев“ /Гълъбово/ той и депутатът Пламен Нунев бяха наградени от БФС за заслугите по развитието на футбола и спорта въобще.          
Ето какъв бе вчерашният състав на „Дунав“: Антонов, Парнаров, Милчев, Петков, Ковачев, Патев, Ненов /Костадинов-36/, Раденцов, Будинов /Димитров - 50/, Колев /Лозев-59/, Читаков.