Мариета РАДЕНКОВА
Третото благотворително есенно барбекю, организирано от Ротари клуб „Русе-Дунав“ препълни с гости комплекс „Дунавско село“. За поредна година 8 отбора ротарианци от България, Румъния и Сърбия запретнаха ръкави зад скарите и се надпреварваха за най-вкусен кулинарен шедьовър. Този път лайтмотивът на каузата им бе „Подкрепи децата на Русе“.
 Мисията за съпричастност бе съпроводена от благотворителни търгове на плата от месни деликатеси и изкушения за небцето. Повече от 100 ротарианци и техните гости събраха внушителната сума от 6200 лева. 
Вкусната надпревара приключи с тежката дума на журито, което отреди първото място на гостите от клуба в Нови сад. Сърбите впечатлиха комисията със специалната марината, която използват на скарата и която прави приготвената храна крехка и сочна. Този път отличник бе определен и от гостите на събитието. Според вота на публиката първенец зад барбекюто е единият от отборите на Ротари клуб „Русе-Дунав“ с главни действащи лица Евгени Велковски и Явор Асенов, които получиха и наградата за най-артистичен тим.
Съпричастност за каузата „Подкрепи децата на Русе“ оказаха ротарианците от Нови сад, които дариха 1000 лева, а свинекомплекс „Голямо Враново“ отпусна 500 лева. 
Миналогодишното барбекю подпомогна даровити деца от МГ „Баба Тонка“ за участието им в международните олимпиади по математика и английски език в Рим и Москва. Скоро предстои ротарианците официално да дарят и градска чешмичка до сградата на Халите.