Два мача в един ден на едно и също място срещу билет от само 3 лева - такъв е сценарият за днешния футболен празник в Русе! 
От 15.30 часа на Градския стадион в Русе ще излязат ветераните на „Дунав“ и сборен отбор от известни в близкото минало футболисти на „Левски“ и ЦСКА. Те ще ознаменуват в минидвубой 40-годишнината от историческите мачове на „Дунав“ срещу „Рома“.
След тази вълнуваща увертюра иде ред за сериозния шампионатен двубой между „Дунав“ и „Оборище“ /Панагюрище/. Мачът между русенските футболисти, които са второ място в класирането на „Б“ група, срещу третия в подреждането тим на „комитите“ ще започне в 17 часа.  
„Излизаме за победа! Друга развръзка не ни устройва. Момчетата тренираха с настроение. Ивайло Раденцов е възстановен и ще бъде в групата. Малко по-различно стоят нещата при Георги Чакъров. Той беше болен и едва в сряда записа първа тренировка през седмицата. Надявам се, че също ще е на линия“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Той обясни, че има представа от възможностите на „Оборище“.
„Гледахме на запис мачовете на този отбор срещу „Поморие“ и „Ботев“ /Гълъбово/. Ние обаче сме „Дунав“ /Русе/! Не можем да се плашим от когото и да било. Много ще се радвам, ако отново играем пред многобройна публика. Тя не ни остави сами в нито един мач от новото първенство. Само комплименти за тази публика!“, завърши Великов.