В момента командир на Сухопътните ни войски е генерал-майор Нейко Ненов. Това може да види всеки, който отвори сайта на НАТО. Генeрал Ненов обаче почина от тумор в мозъка още на 28 януари т.г. и то като зам.-началник на отбраната, а не шеф на пехотата.

Според електронното издание на пакта негов заместник е ген. Красимир Кънев, който от почти година е в пенсия.Объркването не свършва дотук. В Алианса за шеф на Съвместното командване на силите, най-висшият оперативен орган за ръководство на войската ни, водят генерал-лейтенант Атанас Самандов.Но той свали пагоните миналата година поради навършване на пределна възраст за званието и от септември 2014г. е секретар на президента Росен Плевнелиев по въпросите на отбраната и сигурността.

В пакта още “смятат”, че командир на ВВС е генерал-майор Константин Попов, но той отдавна сдаде поста на генерал-майор Румен Радев.

Най-странното е, че в сайта на НАТО военен №1 - вицеадмирал Румен Николов, е представен хем като началник на отбраната, хем като командир на ВМС, което пък е най-големият абсурд.

Излагането е пълно и за този международен резил вината е на политическото ръководство на МО, защото отговорността за връзките и контактите с Алианса е негова.

Освен това според Закона за отбраната и въоръжените сили медийната политика в сферата на отбраната се води от политическия екип на министъра, който поддържа и сайта на МО. Но явно никой от неговите съветници и медийни “експерти” не си е направил труда да види как НАТО представя армията ни на официалните си електронни страници. За което получават заплата от данъкоплатците.

Тази година у нас са планирани над 70 международни учения, повечето от които са с части на сухопътните ни войски. Логично е преди чуждите военни да дойдат в България, да поискат да разберат кой кой е в армията ни, като отворят сайта на пакта. И ако някой пожелае да види ген. Нейко Ненов, какво ще се случи тогава? Става страшно.

В крайна сметка това съвсем не са безобидни грешки,породени от безхаберие.Те са индикатор, че политиците ни не бръснат войската за пет стотинки. Отношението към армията е по силата на логиката, че има там някакви пагони, които “служат на нас”, а не на държавата.

В английския вариант на българския сайт на МО, който се поддържа от политическия кабинет на ведомството, няма заложена структура Българска армия. Има само министър Николай Ненчев и заместниците му - със снимки, биографии и т.н.