Питали ли сте се кой стои зад каскадите в големите кино продукции? Оказва се, че не винаги професионалисти изпълняват най-опасните каскади във филмите, а главните актьори са тези, които рискуват в трудните ситуации по време на снимки.

Ето и някои от най-опасните каскади, изпълнени от актьори:

Силвестър Сталоун – Рамбо: Първа кръв, 1982 г.

В първия филм от поредицата за Рамбо, Сталоун скача от скала и се приземява върху дървета, докато героят му се опитва да избяга от полицията.

Заснема сцената два пъти, но се налага и трети път. Тогава той признава, че на втория дубъл си е счупил ребро. Въпреки контузията си, актьорът продължава да снима през целия ден.

Джеки Чан – Кой съм аз, 1998 г.

За да избяга от лошите типове, Чан се хвърля върху наклонения покрив на сграда и се пързаля до долу. В типично негов стил не са използвани никакви въжета и колани за обезопасяването му.

Харисън Форд – Индиана Джоунс, 1981 – 2008 г.

Актьорът прави абсолютно всички каскади в поредицата. Той признава, че е имало голямо физическо натоварване по време на филмите, но му е било забавно.

Том Круз – Мисията невъзможна: Престъпна нация, 2015 г.

По време на преследване във филма, Круз се озовава на крилото на Еърбъс А400М, а самолетът развива скорост от 297 км/час.

Коя е обаче най-опасната каскада и кой е актьорът, изпълнил най-сложната каскада в нямото кино, вижте в следващото видео: