Нестандартно „въоръжена“ полиция отключила психоза у 21-годишния Славомир Стоичков и заради това тръгнал да се самоубива. Униформените с пистолет, търмък, лопата и кози крак шокирали и приятелката му Невена и затова младата жена скочила през позореца на хотел в Писанец. Тази версия лансира един от адвокатите на обвинения в отвличане Славомир. Защитниците поискаха младежът да бъде пуснат от ареста, където лежи вече трети месец, като посочиха, че той е посегнал само на собствения си живот. Нямало следи, че той е наръгал с нож бившата си любима, а раните й били причинени при падането й от втория етаж на хотела.
Славомир бе задържан в ареста на 12 юни, след като приятелската разходка из Търговище с бившата му любима Невена три дена по-рано имала шокиращ край. Младежът решил да отвлече момичето и тръгнал с нея към Писанец, където живеела баба му. Още по пътя 23-годишната му пленница отнесла удари, а терорът продължил и в стая за гости в селцето. Невена паднала през прозореца от втория етаж на хотелчето, след като е била наръгана три пъти с нож в корема. В стаята пък Славомир бе открит с кървящи китки на ръцете, след като опитал да си пререже вените. След издевателствата Невена лежа в Интензивното отделение на русенската болница в тежко състояние, а после направи постъпки да оневини насилника си. Според адвокатите на момчето той няма никаква вина за раните на Невена. 
„Твърде млад Славомир е преживял любовна драма и разочарование и е посегнал на живота си. Месец преди инцидента с Невена са живели заедно на квартира и подготвяли документи за брак като дори си били купили халки. Нещо след това обаче силно го е сломило“, заяви пък другият адвокат на младежа от Търговище. 
Юристът посочи и разнопосочните показания, които нападнатата Невена е дала по време на разследването. Прокуратурата взе отношение по този въпрос и подчерта, че Славомир въздейства върху свидетелите, а опитът да се влияе на думите и поведението на Невена е изключително опасен за изхода на делото, особено ако той е на свобода. Обвинението посочи, че младежът е вършил престъпленията упорито, брутално като се е укривал, въпреки че е знаел, че полицията го търси. 
Състав на Русенския окръжен съд сметна, че все още мястото на Славомир е в ареста и не го освободи. Освен това му наложи двумесечна забрана да обжалва мярката си за неотклонение. Решението може да се обжалва.
Ако бъде признат за виновен, Славомир може да лежи между 10 и 20 година в затвора.