Русенци ще имат привилегията да видят авторския биографичен спектакъл „От роля в роля“ на известния български комик Николай Урумов. На 25 септември от 19 ч в камерна зала „Слави Шкаров“ актьорът ще покаже „Шоуто на Ники Урумов“ - разходка във вълшебния и магичен свят на театъра и по-точно на самия Урумов в театъра. 
Той проследява своя собствен път от село Българево и Балчик през битността си на войник в Русе и дипломирането си като актьор на паметната дата 10 ноември 1989 година та до ролите си на сцената на Народния театър. Урумов разказва забавни истории от репетиции и гастроли, случки със звезди като Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Георги Черкелов, Константин Коцев, Антон Горчев, Иван Кондов, Георги  Русев, Кръстьо Лафазанов и др. 
 Шоуто е колаж от монолози и oткъси от спектаклите, в които актьорът е участвал - „Бай Ганьо“, „Дон Кихот“, „Ревизор“, „Бурята“, „От ума си тегли“, „Криворазбраната цивилизация“ и завършва с текст от „Службогонци“ на русенския театър от 2013 г. За първи път представлението е показано пред българите в Сидни, Австралия, през 2013 г. и оттогава редовно се играе в НДК.