10-годишният Николай Митев, който е с вродено заболяване Спина бифида, има нужда от помощ, за да не остане завинаги в инвалидна количка. Когато се ражда, докторите съобщават на родителите на детето, че има огромен липом в областта на кръста. До 2-годишна възраст на Ники са му направени две операции за отстраняване на липома и поставяне на платно за предпазване на гръбначният мозък от травми. Състоянието на детето се подобрява, той успява да проходи нормално, започва да тича, да кара колело. 
През 2017 г., когато Ники е вече първокласник, проблемите обаче отново се завръщат. Детето започва леко да накуцва, а впоследствие крачетата му, особено дясното, започват да се изкривяват и да изпитва затруднения при ходене. Семейството е провело множество изследвания и консултации с ортопеди, невролог и неврохирурзи, както и рехабилитации. Лекуващият му лекар казва, че детето е с Тетъред корд синдром (Синдром на фиксирания гръбначен мозък) и се налага много спешна операция за освобождаване на гръбначния мозък. За Ники следват две много тежки операции, но те не дават очаквания резултат и усложненията продължават. Той не може да задържа урина, а походката му видимо се влошава. След поредният ядрено-магнитен резонанс става ясно, че е започнало изкривяване на гръбначния стълб, а чувствителността на долните крайници е много намалена.
След дълги години операции, изследвания, обикаляне по доктори и лечение без резултат, семейството се принуждава да прибегне до лечение в чужбина, за да може Ники да има щастливо детство, каквото всяко дете заслужава. Те провеждат консултация с доц.д-р Зафер Оркун Токташ от болница "Медикал Парк" в Истанбул. Заключението му е, че предишните операции са неуспешно направени и не разрешават проблема. За да се спрат всички усложнения, се налага до 3-4 месеца да бъде направена операция. Това е микрохирургична интервенция, която се извършва под микроскоп за освобождаване на напрежението на гръбначния канал. За нея обаче е необходима сумата от 27 000 евро депозит, а също допълнителни средства за транспортни разходи, за престоя на детето и неговия придружител в лечебното заведение. Това е непосилно за семейството на 10-годишното момченце и затова те се обръщат със зов за помощ към всички хора с добри сърца. 
Всеки, който иска да подкрепи Ники и да му даде шанс отново да ходи нормално, да тича, да кара колело и да изживее едно щастливо детство, може да го направи на откритата дарителска сметка: 
Първа инвестиционна банка АД
IBAN: BG54FINV91501317317936
Николай Димитров Митев