България спечели първите си два медала от Световното първенство по борба в Лас Вегас.
Първо Евелина Николова в категория до 55 килограма взе бронза. По изключителен начин. Националката губеше с 0:7 от Куйню Панг до 4,38 мин, но след това с майсторска хватка тушира китайката и хвърли в екстаз над 5000 в "Орлианс Арена".
Тайбе Юсеин донесе втори медал, след като спечели бронзовото отличие в категория до 63 килограма. Националката би с 13:2 Анастасия Григориева (Латвия) и с технически туш още преди да е изтекла втората минута на двубоя вече си бе гарантирала своя четвърти медал от световно първенство.
Първият български представител в свободния стил Борислав Новачков в категория до 65 килограма пък отпадна на 1/4-финалите след съдийска гавра, информира още Спортал. Новачков се изправи срещу актуалния световен шампион Сослан Рамонов (Русия). Нашият поведе с 3:0, но след това допусна изравняване. В средата на втората част той обърна своя противник при негова атака и първоначално реферите отсъдиха правилно 4:2 точки в полза на Новачков, но след протест на руснаците нещата се промениха и от 7:5 в полза на българина изненадващо на таблото светна 9:5 за Рамонов. При подновяването на схватката, след пауза от 3 минути, малко над 60 секунди преди края реферите на масата, които промениха резултата, дори отказаха да приемат протеста на българския щаб, въпреки че кубчето за протест бе на тепиха. До края Новачков се опита да скъси разликата и стигна само до 9:11. По-късно Рамонов бе туширан и не се класира на финал, което остави Новачков без виза за Рио де Жанейро.