В Америка не е законно да се правят залози по политически въпроси. Ако можехте да залагате обаче, бихме ви препоръчали да инвестирате малко пари във фалита на правителството на 1 октомври, пише вестник The Washington post, цитиран от "Фокус".

След като Конгресът се върне на работа тази седмица, той ще се изправи пред безпрецедентен брой крайни срокове и политически драми. Правителството ще трябва да бъде финансирано до 30 септември, но Конгресът доста изостава с графика за приемане на всички необходими закони за разходите, за да гласува пълния бюджет.

Вместо това депутатите вероятно ще се опитат да удължат крайния срок на бюджета, което ще остави разходите на същите нива като миналата година, но правителството ще остане действащо. Дори това обаче ще бъде трудно. Законодателите и от двете партии ще използват процеса по приемане на бюджета, за да окажат натиск в полза на идеологическия си график по теми, вариращи от аборта през военните разходи до международните ядрени сделки.

В същото време, президентската кампания е в разгара си, което усложнява решенията и действията на петимата сенатори, борещи се за поста в Белия дом.