Мускулест „Форд Мустанг“ спря пред хотел „Дунав“ вчера и привлече десетки русенци, които го разглеждаха с интерес, а мнозина си направиха снимки за спомен с него. Легендарният модел на „Форд“ е на турне в страната и ще остане в Русе и днес. Една от иконите на спортните коли ще бъде достъпна за тест за хора със сериозни намерения в представителството на „Мото-Пфое“ на бул.“Липник“.
Този „Мустанг“ е 5000 кубика, с 8-цилиндров двигател с мощност 421 конски сили, които го ускоряват от 0 до 100 км/час за 4.8 секунди. Специално за Европа е разработен и нов 2.3-литров бензинов EcoBoost агрегат с мощност 317 к.с., който постига до 100 км/час за 5.8 секунди и предлага по-голяма икономичност на гориво. Само за три месеца в България има поръчани 15 „Форд Мустанг“ в различни модификации“, каза управителят на „Мото-Пфое“ Валери Костов. 
Над 9 милиона автомобила „Форд Мустанг“ са купени в света от появата на първия модел през 1964 година и това го прави един от най-успешните модели на Синия овал. За първите 6 месеца на годината пък „Мустанг“ е най-продаваният спортен автомобил в света, като само в Европа над 8000 клиенти плащат солидни суми, за да го притежават и да му се наслаждават.