Щандът на „Форд“ пред „Метро“ ще покаже почти цялата гама на марката на предстоящото пето автомобилно изложение в Русе от 2 до 4 юни, включително и пословичните си лекотоварни автомобили.
Изненадата ще е предпремиерата на „KA+“ - голямата малка кола на Ford. Изцяло новото поколение на модела е хечбек с 5 врати, предлагащ завидно вътрешно пространство, икономичност и динамика на достъпна цена. В купето на „KA+“ има място за петима пътници с водещо в класа място за краката и главите им, както и 21 ниши за съхранение на багаж. Специално настроеното шаси осигурява пъргаво и приятно шофиране с намалени нива на шум и подобрена рафинираност. 
„Фиеста“ е всепризната с дизайна, икономичността, пъргавината и впечатляващото си пътно поведение. Именно тези качества я превърнаха в най-продавания малък автомобил в Европа от 2012 до 2015 година включително. „Фиеста“ гарантира забавление в града или на дълъг път и посредством динамичните си характеристики.
В ДНК-то на „Фокус“ са вплетени едни от най-добрите автомобилни гени. Легендарното удоволствие от управлението, което автомобилите на Синия овал доставят, се дължи на независимото задно окачване, въведено именно с първото поколение „Фокус“, пренаписало стандартите за активно поведение и направило революция в средния клас. От тогава до днес, Focus е синоним на стабилност, динамика на пътя, oтлично пътно поведение и неподправена радост от шофирането.
Флагманът „Мондео“ е автомобил с ярко визуално присъствие, който провокира и съблазнява. С въздействащия си дизайн и върхово качество на изпълнение, това е най-безкомпромисното Mondeo, създавано някога! Комуникационната система от ново поколение SYNC 3 e с 8-инчов цветен тъчскрийн и модерно гласово управление на аудио системата, навигацията, климатика и мобилните телефони. Този изискан автомобил разгръща силата и въздействието си, когато стъпи на пътя и дефинира за водача по безспорен начин онова, което наричаме удоволствие от управлението.
Посетителите ще имат възможността да разгледат иконата „Мустанг“ - най-продавания спортен автомобил в света за 2016 г. В България интересът към него не стихва, като клиентите го превърнаха в най-търсената спортна кола и у нас, показвайки предпочитания към големия 5.0-литров V8 двигател и червения цвят. 
SUV семейството на „Форд“ също ще присъства пред „Метро“ - от компактния „ЕкоСпорт“, през обновената и технологична „Куга“ до големия и луксозен „Едж“. 
Трите модела се различават по характер и способности, и осигуряват различно преживяване за клиентите. 
„ЕкоСпорт“ е маневрен, удобен и практичен SUV, предлагащ голямо вътрешно пространство и гъвкав интериор. 
Новата „Куга“ е интелигентен SUV, който дава възможност на своите собственици да водят активен начин на живот и да правят нещата, които обичат. Чувства се еднакво добре както в града, така и на дълъг път и дори извън асфалтираните пътища. Интелигентната 4х4 система на „Форд“ разпределя въртящия момент към колелата 20 пъти по-бързо от едно мигване на окото.
Флагманът на SUV гамата - „Едж“ - предлага разточителен комфорт, модерни технологии в помощ на водача и водещо в класа пътно поведение. С хармонични, висококачествени материали и авангарден дизайн интериорът на „Форд Едж“ създава премиум усещане от момента на отварянето на вратите. Инженерите са минимизирали шума, вибрациите и твърдостта във „Форд Едж“ чрез тристъпков подход за по-рафинирано и отпускащо пътуване за пътниците. 
Ванове „C-MAX“ и „S-MAX“ са за семействата с активен начин на живот. Ориентирани са към удобството на цялото семейство, с множество места за багаж, голям вътрешен обем и максимална безопасност на тестовете на Euro NCAP. Същевременно предлагат възможност за спортно управление, благодарение на отличното си пътно поведение и гамата ефективни и динамични двигатели. Налични в конфигурации с 5 и 7 места, новите „C-MAX“ и „S-MAX“ са удобни и функционални. Сред иновациите са Динамични LED фарове с незаслепяващи дълги светлини, асистент за превенция на сблъсъци, мултиконтурни седалки, гласово управляваната система за свързаност SYNC 2, хендсфри отваряне на багажника, адаптивен автопилот и др.
Най-продаваните лекотоварни автомобили през 2015 и 2016 година в Европа са с марката „Форд“. „Куриер“, „Кънект“, „Кустом“ и „Транзит“ увеличават пазарния си дял в страните на Стария континент, благодарение на издръжливостта, надеждността, ниските си експлоатационни разходи и водещата си безопасност. Пазарният им успех се дължи също на големия интерес към изцяло новите дизелови двигатели Ford EcoBlue, представени през 2016 г. Те намаляват разхода на гориво до 13% в сравнение с досегашния 2.2-литров TDCi двигател. 
„Форд Рейнджър“ неслучайно е най-продаваният пикап за 2016 г. на европейските пазари. Притежава най-добрата дълбочина на газене в класа от 800 мм, безкомпромисна безопасност (максималните 5 звезди от Euro NCAP), модерни технологии в помощ на водача, избираемо 4х4 с режим на превключване в движение. С 1.3 тона товарен капацитет, 1.8 куб.м товарен обем и 3.35 т максимално тегло на прикачения товар, „Рейнджър“ надеждно превозва всякакви товари. Корав и мощен отвън, пикапът осигурява удобство и 5-звездна защита за своите пътници.
За повече информация, цени и оферти може да се обърнете към местния дилър на „Форд“ в Русе, бул. Липник 77, тел. 082 845 235, 082 845 521, e-mail: [email protected].