Престъпният синдикат „Мара Салватруча“ е известен с огромната свирепост на своите членове, с такива отмъщения и жестоки възмездия, че властите в Салвадор позволиха на мафиотите сами да управляват затвор. „Пеняс Сиудад Бариос е затвор с максимална степен на сигурност за членове на бандата „Мара Салватруча“(МС13) в южните райони на Салвадор“, разказва фотографът Адам Хинтън, който е бил достатъчно смел, за да влезе в зандана и да направи снимки на някои от обитателите му.

„Затворът е с капацитет за 800 затворници, но сега в него лежат 2500. На практика затворът се управлява отвътре от бандата, която е организирала работата на хлебарница, рехабилитация и дори болница. Когато влезеш в затвора, осъзнаваш, че около тебе няма охрана. Те стоят само отвън и са оставили бандата да се справя с делата вътре, което те правят много добре.“ Татуировки покриват целите тела на всички членове на МС, картините по телата им разказват за техните „подвизи“ и маркират принадлежността им към бандата с нейни запазени символи като „рогата на дявола“, който гангстерите са възприели от стила на хеви метъл., пише в. „Индипендънт“.

По думите на Хинтън мъжете стояли вътре в затвора , нямайки никаква друга цел, освен да убият безкрайността от часовете, дните и годините на своите присъди. Голяма част от бандитите били от гетата в Салвадор, които са места, обзети от безнадеждност и единственият начин да се измъкнеш от нея е присъединяването към банда. Ако властите заловят някой член на бандата, просто го хвърлят в затвора и забравят за него.

Тъй като в „Пеняс Сиудад Бариос“ лежат толкова много бандити от „Мара Салватруча“, затворът често е място за преговори между босовете на тази банда и техните „колеги“ от B 18. В момента между двете престъпни организации има обявено примирие.