Отборът на ФК „Русе“ се класира пети след мачовете от суперфиналите на държавното първенство по плажен футбол. Преломен се оказа мачът от 3-ия кръг срещу МВР /София/, загубен инфарктно от русенци след изпълнение на дузпи с 11:12. Редовното време завърши при 10:10, а резултатът в продълженията беше 11:11!
Проблемите за „Русе“ почнаха преди началото на финалния турнир. Двамата вратари и полевите играчи Брайнов и Черников бяха със здравословни проблеми, а Динко Дерменджиев не пристигна за турнира. Така отборът загуби и от „Одесос“ /Варна/ с 0:4, а после победи в мач за петото място тима на „Тича“ с 6:4.   
Хубавата новина за „Русе“ е, че титулярът Живко Парашкеков стана пръв стрелец на шампионата. Живко, който играе и в първенството на „В“ група като футболист на „Кубрат“, реализира 23 гола. 
Русенският съдия Красимир Василев пък направи бенефис като главен рефер на финалния мач в „Златни пясъци“. Красимир има стаж в „А“ група като страничен арбитър. 
По този повод той бе награден с плакет от комисията по плажен футбол към БФС.  
„Амбицията ни бе да постигнем повече в това първенство, но шансът не беше с нас. Важното е, че ФК „Русе“ е отбор в Топ 5 на българския плажен футбол“, заяви пред „Утро“ Калоян Георгиев, който е сред основателите на ФК „Русе“.