Огромният бял ангел с „перушина“ от нарязан на ресни червен плат спира погледите на всички, които минават с коли, с автобус или пеш покрай Художествената  галерия на „Борисова“. Вниманието приковават и големите бели топки от тел и плат, с които, като ги завъртиш, можеш да изпишеш дума. В клоните на дървото пред галерията развява дълги бели поли женска фигура, която отдалеч прилича на фея, а отблизо след вглеждане става ясно, че всъщност по-скоро е персонаж от любимите младежки фантазни ужасии. Точно до нея пък е окачен часовник, който работи и стрелките му показват време за лягане, време за ставане, 
време за уиски, време за пържола
време за сънуване, време за работа... 
Всички тези, както и още много други интересни и будещи въображението творби са разположени пред и в галерията, а пред Доходното здание са поставени грамадни бели глухарчета, които вечер светват заедно с лампите от уличното осветление. Причудливите произведения на модерното изкуство са създадени от учениците от 9, 10, 11 и 12 клас в Училището по изкуствата съвместно с центъра за неформално образование АЛОС. Това е поредна акция на АЛОС и гимназистите, всъщност четвърта поред. Първата беше преди около година, когато момичетата и момчетата заедно с новите си софийски приятели разнообразиха и оцветиха тротоарите пред корпуса на училището, където се водят занятията на младите художници, и дори покрай спирката на автобуса на „Борисова“. След това в зелените пространства пред Доходното здание се появиха
огромни бели риби, които също светеха нощем
После рибите отплуваха във вид на подарък за учениците от Професионалната гимназия по селско стопанство и се настаниха в зеления парк в Чифлика, а гимназистите от Училището по изкуствата слязоха на брега на Дунава под Дълбокия път и там от корени, камъни, клони и пясък направиха интересни инсталации и любопитни скулптури. 
Четвъртата съвместна арт акция започна дни преди началото на учебната година, като бе осъществена с подкрепата на фондация „Америка за България“ и Община Русе. Трима души от Центъра за неформално образование и културна дейност АЛОС пристигнаха в първите дни на септември. Росица Маринова, Добрин Атанасов и Любен Кулелиев решават да включат заедно всички ученици от едно училище - нещо, което за първи път се случва в богатата практика на АЛОС, който работи с много училища по изкуствата и културата в цялата страна. Това става в рамките на образователната 
платформа „Паралелни стъпки, паралелни пространства“
В Център АЛОС си поставят за цел да проверят как работи създадената от тях методика в условията на  учебно-творческата практика на тези училища. 
Тази сериозна формулировка реално означава нещо изключително увлекателно, енергично, шумно и колоритно за гимназистите от Училището по изкуствата. Те се разпределят по класове в творческите ателиета и пристъпват към работа. Деветокласниците се занимават с художествени инсталации и овладяване на средата. Те включват в действие тръби, тел и текстилни материали, за да създадат своите художествени обекти - като въпросните глухарчета пред Доходното. В десети клас пристъпват към създаване на интерактивно кинетично изкуство. Работите им, които включват в себе си реално движение и изискват намесата на публиката, за да функционират - белите сфери с буквите, разперващият крила ангел, разцъфващото алено цвете, палките, които сами бият барабан пред Художествената галерия. 
Учениците от 11 клас се занимават с дигитална фотография и фотоколаж
Те работят в компютърната зала на училището, а творбите им бяха представени по време на презентацията преди дни в Художествената галерия. Гимназистите от 12 клас бяха ангажирани с нещо, което сега няма как да представят като вещ. Но те пък по време на заниманията усвояват може би едно от най-важните неща за един творец: уменията как той да представи своето изкуство и самия себе си. Това наистина е от огромно значение, обяснява Росица Маринова, която води точно тези обучения. Как да направят портфолио, върху какво да акцентират, какво да не допускат, какви са правилата на рекламата и как да общуват с медиите - все съществени подробности, които биха били от огромна полза за всеки автор на изкуство.
Ентусиазмът, с който учениците работиха по време на тези няколко дни, не може да се сравни с нищо, обясняват художниците, които преподават в Училището по изкуствата. Всички заедно рязали, огъвали, лепили, заварявали, съшивали, надписвали... Едно момиче, за което трудно може да се каже, че е от най-редовните и старателните в час през учебната година, направо не можеше да се познае, коментират преподавателките. Очевидно тази ангажираност към целия процес - от идеята до завършения продукт, която изисква уъркшопът, се харесва на младежите. А фактът, че техни творби са на видно място в градските пространства допълнително ги ентусиазира и мотивира, убедени са и от Център АЛОС, и от училището.