Революционна платформа дава шанс на хилядите родни риболовци да изпитат нова тръпка от любимото хоби. Сайтът GoGoFish предоставя възможност на запалените въдичари в България да участват в споделени излети, за да намалят разходите си за любимото хоби и за да имат достъп до нови места.

По неофициални данни риболовците у нас са над половин милион, а регистрираните с билети официално са около 170 000. Целта на ентусиастите, разработили платформата, е в дългосрочен план около 15-20 хиляди от тях да станат участници в споделените пътувания. GoGoFish бе пуснат във вторник и само за 24 часа са регистрирани над 1 000 потребители от всички краища на България, показва статистиката. Инициаторът и съосновател на GoGoFish Тома Недялков каза пред БГНЕС, че очаква те да нараснат до няколко хиляди до края на септември. Вече са обявени и първите риболовни излети за споделяне, включително има предложения за пътувания в съседни държави като Гърция и Хърватия.

Платформата работи на следния принцип - рибари с празни места във возилото си публикуват обява за излета, който са планирали. Може да се пускат анонси като за държавни водоеми, така и за платени. Мераклиите за дадено пътуване отговарят на обявата. Те заплащат само разходите за бензин, стръв и т.н., като си поделят средствата по равно. Споделят се също такъми и оборудване като воблери, сонари и др, както и самата захранка за дадения излет.

Потребителите на GoGoFish няма да заплащат никакви такси, месечни или каквито и да е други, няма и скрити уловки като SMS-и. При реализирано споделено пътуване всеки получава ваучер за 15% отстъпка в магазини “Риби и такъми”. Всички потребители ще имат рейтинг, а това се налага, за да се предпазват коректните риболовци от евентуални недоброжелатели. В момента се разработват мобилни приложения за iOS и Android, които ще бъдат достъпни скоро. Екипът от трима ентусиасти работи и върху идеята да бъде предоставяно оборудване под наем. Интересът към платформата е много голям и риболовци от цялата страна правят позитивна обратна връзка, като дават идеи за развитието на GoGoFish. Една от целите на Тома Недялков и сподвижниците му е да атакуват чуждите пазари до края на годината – първоначално Великобритания, а догодина и САЩ.

“Искахме да направим риболовните излети по-лесни за организиране и по-евтини, така че хората да могат да ходят по-често за риба и да имат достъп до нови места и типове риболов“, обобщи Недялков.