Целия производствен процес на русенското представителство на френските заводи „Монтюпе“ можаха да видят с очите си стотици русенци, които гостуваха в халетата в Деня на отворените врати. По време на разходката си из заводските халета те се запознаха с това какво и как се произвежда на русенска територия. Подобна инициатива френските собственици предприемат за пореден път, оценявайки големия интерес на жителите на града към предприятието, произвеждащо отливки на автомобилни части. 
От следващата година ще прибавим и „Мерцедес“ към листата автомобилни марки, за която произвеждаме части, каза директорът Франк Гате. Той подчерта, че опазването на околната среда е изключително важно за „Монтюпе“. Това е голямо предизвикателство за завод, който лее, призна Гате, който не без гордост обяви ред показатели по отношение на спазването на екологичните норми, с които заводът в Русе се гордее. 
С поздравления към присъстващите се обърна и народният представител Петър Кънев. Той сподели чудесните си впечатления от завод „Монтюпе“, който току-що беше разгледал.
Слово на български език прочете и индустриалният директор на фирмата за България Микаел Бризон. Той също изведе като определяща за предприятието грижата за опазването на околната среда.
Ще продължим да инвестираме в подобряването на условията на работа и живот в Русе, каза Бризон и поясни, че фирмата има планове за партньорство с общината и с училища в града. 
За доброто настроение на гостите на „Монтюпе“, насядали около масите под белите тенти се погрижиха Георги Мамалев, Ернестина Шинова и Катерина Евро.