Въпреки че се очакваше в подредбата на листата на БСП за общински съветници старите да разменят местата си с младите, се оказа, че в Русе няма да е точно така. Водачът на листата ще е кандидатът за кмет на червените - Божидар Йотов, каза за „Утро“ областният лидер на партията Милена Хинкова. Тя не пожела да даде повече информация, тъй като все още работят по листите, като се очаква съвсем скоро те да са готови и официално да бъдат обявени. Хинкова само допълни, че се надява навсякъде партията да има пълни листи. 
Все по-популярната практика водачът на листата да е кандидатът за кмет обаче няма да бъде приложена в Ценово. Там БСП издига за водач Михаил Билев, който в момента е общински съветник, а кандидатът им за кмет е Росен Миланов. Той е нова фигура, има строителен бизнес. 
Миналата седмица на националния съвет на партията бяха одобрени всички кандидати за кметове на общини в Русенска област. БСП навсякъде ще играе със самостоятелни кандидатури. В Иваново червените няма да подкрепят кандидата на АБВ, настоящия замобластен управител Явор Янчев, а ще издигнат Ивалинка Цанкова. На предходните избори тя загуби само с 40 гласа от сегашния кмет Георги Миланов. Цанкова е общински съветник, занимава се със земеделие. В Бяла, Борово, Сливо поле и Ветово БСП залага на сегашните си кметове - Кольо Келерджиев, Георги Георгиев, Георги Големански и Георги Георгиев, които са утвърдени и познати имена. 
В челната десетка на листата с кандидатите за общински съветници в Русе безспорно попадат младите Пенчо Милков, Вергилия Грънчарова и Антон Данаилов, които и в момента са общински съветници. За доверието на русенци вероятно ще се борят и вече натрупалите солиден стаж във властта Иван Иванов, Николай Михайлов, Христо Белоев, Орлин Лазаров и Екатерина Заякова.