Жената, която ходи по адреси и прибира парите на заблудени от телефонни измамници старци, вече е в ареста и се очаква чрез нея да се стигне до тарторите на групата, която вилнее напоследък в Русе.
В сряда в 15 часа на домашния телефон на 73-годишен мъж в Средна кула се обадил мъж, който се представил за майор Христов от Окръжно управление на МВР. Измисленият офицер обяснил на пенсионера, че трябва да помогне на сина си, който бил получил 46% изгаряне в пожар. Доц.Иванов от екипа на проф.Чирков бил готов да го оперира и да му спаси живота, но били нужни 23 000 лева за хеликоптер, който спешно  да го закара до столицата. За парите щял да дойде човек от здравната каса. Възрастният мъж се изплашил и се съгласил, след което дал адреса си на „майора“. 
Щом затворил слушалката, старецът споделил със съпругата си какво е станало и колко пари трябва да дадат за спасяване на детето си. За разлика от него обаче, жената не се паникьосала, а съобразила, че това е измама и се обадила на сина. Открила го жив и здрав, а той веднага сигнализирал в полицейското управление в Средна кула. След това отишъл в къщата на родителите си и изчакал пратеника на касата. Още с влизането на непозната жена в двора, синът я задържал, а малко след това пристигнали и униформени, които й сложили белезниците. Оказало се, че това е 49-годишната русенка Ц.Ц., която отговаря на описанието за мулето, което напоследък взема парите от жертвите на телефонни измами в Русе.
Без щастлив край обаче завършила друга измама в Русе.
Пак в сряда, но в 12 часа 70-годишна русенка получила обаждане от мъж, който се представил за служител на полицията. Той съобщил, че във фирмата на сина й е станал инцидент, при който той е пострадал и се нуждае от скъпа операция. После в слушалката се обадил друг мъж, който се представил за доктор и обяснил, че трябват към 15 000 лева, защото операцията е сложна. След още няколко разговора, които минали в пазарлъци, жената се съгласила да даде 10 000 лева на непознат мъж, който дошъл в дома й. Едва след това се обадила на сина си, за да разбере, че е излъгана.