Договор за двустранно сътрудничество между Българското ринологично сдружение и Японското ринологично общество за научен обмен между специалисти от двете държави, практически дейности и специализации на млади учени ще бъде подписан в Русе по време на Четвъртата българо-италианска ринологична среща, която започна вчера в Канев център. Тя ще продължи 3 дни с участието на световно известните имена в ринологията - проф. д-р Метин Онерджи - президент на Световните ринологични общества, проф. д-р Пиетро Палма - президент на Европейската академия по лицево-пластична хирургия, проф. д-р Дейвид Шерис - възпитаник на Майо Клиник, Рочестър, Минесота, САЩ, и носител на международни награди за принос в ринологията, проф. д-р Хидеюки Кауаучи - почетен председател на Японското ринологично общество, проф. д-р Хосе Патрочинио - бразилски лицев пластик, проф. д-р Хасан Рамадан - виден детски ринолог с множество патенти и публикации. Във форума участват и специалисти от Нигерия, Италия, Беларус, Република Крим, Афганистан, Алжир, Великобритания, Албания, Македония, Йемен, Австрия и Грузия.
„Тук са много добри ринопластици, които правят красиви носове, и на днешното Международно училище по ринопластика те ще показат постиженията си“, каза на пресконференцията вчера президентът на Българското ринологично сдружение доц.д-р Диляна Вичева. Проф.д-р Пиетро Палма и проф.д-р Дейвид Ширис ще презентират на екран новостите в пластичните операции и ще обяснят на участниците във форума как точно извършват интервенциите. Във втория и третия ден ще се проведе Четвъртата българо-италианска ринологична среща, на която участниците ще се запознаят с новостите в съвременните оперативни техники при заболявания на носа и синусите. 
Домакин на международното събитие е факултетът по обществено здраве и здравни грижи в Русенския университет с подкрепата на сдружение „Образователна палитра“, Сдружение по оториноларингология и фондация „Русчук“.
„За добрата организация на форума искам да благодаря чрез вашия вестник на д-р Камен Милков, председател на Фондация „Русчук“, и на ринолога д-р Огнян Лечев“, които ми оказаха пълно съдействие, каза пред „Утро“ доц. д-р Диляна Вичева.