Изключително талантливата млада русенка Габриела Йорданова е един от първите деветима финалисти в конкурса „Детска Евровизия“. 12-годишната певица стигна до финала, след като стана една от любимките на публиката и благодарение на гласовете на зрителите ще участва в голямата битка. 
Младата певица с куп постижения зад гърба си смая за пореден път публика и жури в сряда вечерта, когато на живо по бТВ изпълни песента на Кристина Агилера „Something‘s got a hold on me“. Участие в песента спонтанно взе водещият Борис Солтарийски и двамата с Габи направиха своеобразен дует. 
През 2015 година Габи покори сцената на не един и два конкурса. Тя спечели голямата награда „Italia Music Festival“, гран при „Stars of songs“ и гран при „Музикален трофей“ в Румъния, гран при „Пролетна звезда“, гран при „Златна маймунка“ и втора награда от международен фестивал „Нова музика“. 
Победителят в националната селекция на международния конкурс „Детска Евровизия“ ще бъде излъчен на живо на 8 септември от 20 часа по бТВ. Той ще бъде определен на принципа 50:50 от решението на журито и избора на зрителите. Публиката може да гласува на интернет страницата junioreurovision.bg и чрез sms. 
13-то издание на международния детски конкурс за песен ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание е #откривай.