Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще проведат днес от първа открита тренировка за феновете. На нея ще бъде направено своеобразно представяне на новите попълнения Биляна Степанович, Юрика Ша Брукс, Дженифър Брандън и Вили Крачолова. Заниманието в залата на комплекс „Дунав“ ще започне в 18 часа.
8 отбора ще участват в новото първенство при жените, съобщиха от федерацията. Това са тимовете на „Дунав 8806“, „Нефтохимик“ /Бургас/, „Хасково“, „Монтана“, НСА, „Септември 97“, „Берое“ /Стара Загора/ и „Левски 2014“. Бройката изглежда прилична на фона с 6-те тима през миналия сезон, но отсега е ясно, че НСА, „Септември“ и новорегистрираният, за да се отърве от дълговете „Левски“, ще играят поддържаща роля и ще падат с разгромни резултати от „Дунав 8806“, „Монтана“, „Хасково“ и „Нефтохимик“. 
Отборът на „Берое“ може би ще поднася спорадични изненади, тъй като в Стара Загора се завърнаха някои опитни баскетболистки начело с игралите преди години в „Дунав 8806“ Катя Кордова и Ани Римпова. На линия в старозагорския отбор ще е и освободената от „Нефтохимик“ Ивелина Вранчева. Старши треньор на тима ще е Тодор Цветанов. 
Дивизията можеше да е в състав и от 10 отбора, но ръководствата на „Черно море“ /Варна/ и „Рилски спортист“ /Самоков/ спестиха подаване на заявки за женските си тимове. Особено изненадваща е реакцията на самоковския клуб, който неизменно поддържаше дамски отбор през последните години.