Шест процента ръст реализира „Каолин“ за първото полугодие в сравнение със същия период на миналата година. Това стана ясно по време на пищното празненство по случай Деня на миньора, което компанията организира в Сеново.
През тази година много добре вървят продажбите на каолин, варовик и кварцов пясък, докато при фелдшпата - - основен компонент за производството на стъкло и керамика, се отчита известно отстъпление. „Каолин“ фокусира вниманието си върху две от дъщерните си дружества - в Украйна и Сърбия. И докато притесненията за първото са свързани с продължаващия военен конфликт там, за фирмата в западната ни съседка се изпълнява мащабен проект за преструктуриране, свързан и със значителни инвестиции. 
В България предстои стартът на друг проект - за обучение на млади хора, които да работят във фабриките на компанията. Ще продължи и развитието на уникалната инсталация за производство на енергия от изгарянето на слънчогледови люспи, за която „Каолин“ наскоро получи наградата за иновация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. 
По случай Деня на миньора компанията бе събрала над 900 човека на тържеството на площада пред завода в Сеново, които имаха удоволствието да се насладят на концерт с участието на звездите Веселин Маринов и Глория. За доброто настроение на гостите се грижеха и водещите Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев. В програмата взеха участие и местни танцови и певчески състави, голяма част от които спонсорирани от „Каолин“. 
„Каолин“ АД бе придобито през 2013 г. от реномираната германска минна компания „Кварцверке Груп“ ГмбХ с ангажимента да гарантира устойчивото развитие на компанията чрез сериозни инвестиции в заводите, както и в опазването на околната среда и безопасността на труда.