Кметът Пламен Стоилов откри новата учебна 2015/2016 година в Спортното училище "Майор Атанас Узунов". Тази година започва с 274 ученици, които се обучават в 13 паралелки. Възпитаниците са от 5 до 12 клас упражняват 10 вида спорт, разпределени в 11 клуба.

На церемонията присъстваха още г-н Пламен Нунев – народен представител от ПП ГЕРБ, г-н Спасимир Димитров – д-р дирекция „Обществен ред и сигурност“, г-жа Ирена Петрова – д-р дирекция „Култура и образование“, както и преподаватели, родители и ученици.

Кметът на Община Русе поздрави всички присъстващи със започването на новата учебна година. „Едно от правилните решения, които се взе преди година и половина бе училището да стане държавно и това е едно от приоритетните държавни спортни училища в България“, сподели г-н Пламен Стоилов.

На 20 септември, Спортното училище „Майор Атанас Узунов" ще бъде посетено и от министъра на спорта – г-н Красен Кралев.

Г-н Стоилов сподели, че се залага изключително много на това, което всички ученици трябва да постигнат като спортисти, защото на тях се разчита да възродят спортната слава на Русе. Кметът допълни, че последните години приоритетно се инвестира в спортна инфраструктура. „За няколко години Русе трябва да има спортна база, която да го направи водещ спортен център не само в България, но и в региона“, подчерта кметът на Община Русе. Възпитаници на Русенското спортно училище са легендите на спорта - олимпийските ни шампиони Валентин Йорданов – борба, Христо Марков - троен скок, Таню Киряков - спортна стрелба.

Г-н Пламен Стоилов пожела на бъдещите петокласници и на всички ученици много бъдещи успехи и ги увери, че не са сгрешили, защото освен че има елитни треньори и стават елитни спортисти, получават и изключително добро образование, които ще им даде шанс да се развиват както като спортисти, така и като пълноценни личности.