ГЕРБ отново разполага с най-подготвения отбор в Русе. Това мнение изрази председателят на предизборния щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, който беше в Русе, за да се запознае с листите за общински съветници в русенските общини и да обсъди с местните активисти номинациите. 
Цветанов оцени, че кандидатурите са на достойни хора, със силни професионални качества. 
На срещата са присъствали и номинираните от ГЕРБ кандидати за кметове. За втори мандат в Русе партията разчита на Пламен Стоилов, в Иваново - на досегашния кмет Георги Миланов. Същото е положението в Ценово, където партията отново застава зад Петър Петров. В Две могили ГЕРБ издигна общинската съветничка Христина Ефтимова, в Сливо поле - шефа на ДАИ Валентин Атанасов, във Ветово партията залага на бившия зам.кмет и настоящ прокурист на „Ветовска гора“ ЕООД Димитър Денев, а в Бяла - на Димитър Славов. В Борово номинацията е за председателя на общинския съвет Валентин Панайотов.
Както „Утро“ писа, предложението е листата в Русе да води кандидатът за втори кметски мандат на ГЕРБ Пламен Стоилов. В листата ще бъдат включени нови имена, сред които млади членове и симпатизанти на партията от гражданската квота, но ще се разчита и на доказани професионалисти. Предстои изпълнителната комисия на партията да одобри номинациите и да се произнесе окончателно за подредбата им.