Осмокласничката София Енчева от Училището по европейски езици премина космическо обучение в базата на НАСА в турския град Измир и имаше уникалния шанс да приземи симулатор на совалката „Дискавъри“.  
София беше в космическия лагер шест дни заедно с още 191 деца от България, Турция, Полша, Киргизстан и Йордания. Те научиха повече за живота в Космоса, за Марс и за бъдещи космически станции там, както и за космическата надпревара между САЩ и Русия. Кулминацията на обучението беше управлението на симулант на совалката „Дискавъри“, в което се включиха 14 участници, сред които и русенката. За представянето си отборът получи награда за най-добре изпълнена мисия. Участието на София в космическото обучение пък й даде възможност да научи повече за Вселената и да обогати езиковите си познания.  
Осмокласничката е едно от Лицата на Русе, тя е носител на няколко призови места в олимпиади по български език и литература, история и английски. София пише стихове и разкази, част от които са отпечатани в училищния вестник и в детското списание „Пътечка“. Участието на момичето в космическия лагер в Турция се осъществи с финансовата подкрепа на Общинската фондация „Русе-град на свободния дух“ и ВН-Социален проект на Еконт.