Разследването срещу един от малкото задържани телефонни измамници във Врачанско е на път да се провали заради некачествено свършена работа от страна на разследващите. В началото на годината 90-годишният врачанин Александър Цветков получава обаждане по телефона от непознат мъж. За разлика от повечето възрастни хора, пенсионерът не се вързал и усетил веднага, че става въпрос за измама, съобщава "Конкурент".Дядото и за миг не се изплашил, а напротив – решил, че ще съдейства на полицията, за да тикнат в ареста наглеца, който му поискал 6 000 лв. Така и станало. Възрастният мъж омаял измамника и му казал, че го чака вкъщи, за да му даде парите. През това време вече бил сигнализирал ченгетата, които дотърчали на адреса и се скрили в дома на пенсионера, за да чакат престъпника. Малко по-късно същият позвънил на вратата, дядото предал плика с пачките, а ченгетата му щракнали белезниците. 

На пръв поглед случаят е изяснен и до последния детайл, но според врачанската районна прокуратура, не е ясно кой е извършителят на престъплението. Няколко месеца след случая Александър Цветков получава постановление от държавното обвинение, в което се казва, че разследването се прекратява, тъй като извършителят е неизвестен.

„Недоумявам как може да се твърди, че извършителят е неизвестен при положение, че има лице, което е било задържано от полицията. Човекът дойде, за да вземе парите ми. Нищо няма да спечеля от това, аз съм възрастен човек и може би заради това претупват случая ми, но ме е яд“, оплака се възрастният мъж.