Цветомира Шаренкапова, Виолина Кочева, Маргарита Илиева, Деляна Коева и Любомира Тодорова ще играят за „Дунав 8806“ и през новото баскетболно първенство, стана ясно вчера. По-рано договори преподписаха капитанката Зорница Костова и Радостина Димитрова. Към тима ще се присъедини и 19-годишната състезателка на „Левски“ Вили Крачолова. Така българките ще са 8. На практика единственото „наше“ момиче, което няма да защитава националната титла, е Жаклин Златанова. Тя ще играе през идния сезон в испанското първенство. 
Чужденките дотук в новата селекция на старши треньора Георги Божков са американката Юрика Ша Брукс и сръбкинята Биляна Степанович. 
Както вече писа „Утро“, при „сините феи“ ще пристигне скоро и трето попълнение от чужбина. 
Отборът ще стартира подготовката на 31 август. 
Първата открита тренировка пред феновете ще е на 4 септември от 18 часа.
Междувременно бившата състезателка на шампионките Кристина Сантяго публикува във Фейсбук снимка на свои фенове от Русе - невръстните Стела и Виктор. Тя моли приятелите си да гласуват за тях в конкурса за най-добро селфи, който сайтът fcdunav.eu стартира преди малко повече от седмица.  
„Това са любими мои деца. Нека те да спечелят наградата - екип на „Дунав“!“, агитира Кристина в полза на на Стела и Виктор. 
Сантяго ще продължи кариерата си в швейцарски отбор.