Отбор с ядро от русенски баскетболисти ще е баскетболният „Дунав“ в новото първенство на „А“ група. Най-вероятният нов стар старши треньор пък ще е Руслан Русев, съобщи за „Утро“ отговорникът за мъжкото направление в обединения баскетболен клуб Росен Дунов. 
„Ще разчитаме на млади местни момчета. Ще говорим и с по-опитни хора като Адреан Атанасов. Надявам се, че той ще приеме нашата покана и ще се завърне в отбора“, заяви Дунов.
Първата тренировка трябва да се проведе през следващата седмица. 
Както писа „Утро“, ръководството на русенския клуб подаде заявка във федерацията за участие на тима в първенството на „А“ група. Още не се знае в какъв състав ще е вторият по сила ешелон в българския баскетбол.    
Още един баскетболист, играл за „Дунав“ през отминалото първенство, напусна отбора. 20-годишният Ростислав Тончев се завърна в родния си Бургас, където ще носи екипа на „Черноморец“. Тончев е юноша на местния „Делфин“, а сега пред него се задава сезон в Националната лига. 
Така почти всички играчи извън Русе в последната селекция на бившия старши треньор на „Дунав“ Николай Господинов си намериха нови тимове. Евгени Хаджирусев и Денис Титов ще играят при Господинов в „Левски“, Лъчезар Радев води подготовка с „Черно море“, а Васил Михайлов се прибра в „Академик“ /Пловдив/. 
Най-голямата загуба за „Дунав“ обаче е тръгналият за „Берое“ юноша на русенския клуб Николай Николов. Спокойно можем да кажем, че Николай бе най-добрият местен кадър през последните няколко години.  
Единственият, за когото не се знае къде ще продължи кариерата си, е Герасим Николов. Говори се, че рожбата на „Левски“ също може би ще получи шанс да тренира с родния си отбор.