Шофьор се сдобил с умопомрачителен акт за няколко нарушения, след като докато излизал от паркомясто на ул.“Чипровци“ побутнал задната броня на паркирал зад него автомобил. От незначителното съприкосновение на колите почти нямало видими следи, но въпреки това шофьорът бил наказан с 90 лева глоба, а книжката му била отнета за 1 месец.
Санкцията след инцидента от 1 май тази година бе оспорена пред Русенския районен съд. Магистратите прецениха, че действително шофьорът не е бил внимателен и не се е уверил с колко място има, за да маневрира без да удари околните коли. Заради това и леко бутнал паркирания автомобил. Съдиите обаче бяха категорични, че той не е имал представа, че е участник в катастрофа, нито е усетил, че има някакъв сблъсък между двете коли. Затова и кротко си продължил пътя, а не защото целта му да е била да избяга от местопроизшествието, както случаят е квалифициран от полицията.
Така съдиите отмениха санкцията му от 70 лева и 1 месец без право да шофира, а човекът олекна само с 20 лева глоба. Решението е на първа инстанция.