Киномаратон, посветен на Деня на детето 1 юни, със сигурност ще привлече не само невръстната публика, а и много пораснали деца. В зала „Европа“ в Доходното здание на празника ценителите на родната кинокласика ще имат възможност да видят няколко от безспорните образци във филмовото изкуство.
В 10 ч ще започне прожекцията на 11 късометражни перли на великия художник-карикатурист Доньо Донев, обединени под култовото заглавие „Тримата глупаци“, родило неувяхваща поредица от асоциации и анекдоти. В 13 ч зрителите ще видят „Таралежите се раждат без бодли“ по сценарий на Братя Мормареви, от 15 ч започва прожекцията на „Рицар без броня“ по сценарий на Валери Петров и режисура на Борислав Шаралиев, а от 17 ч ще се завърти друга любима лента - „Куче в чекмедже“ на Рада Москова.
За филмите ще разкаже режисьорът Коста Биков. Входът за деца ще бъде безплатен, а възрастните ще влизат с билети на символичната цена от 2 лева. Кинопразникът се организира от общинско предприятие „Русе арт“ със съдействието на Община Русе.