Двама мъже от Ветово са задържани при акцията за противодействие на телефонните измами, проведена в Пловдив и Русе в сряда. 23-годишните А.Б. и С.М са спипани непосредствено след телефонна измама за 5400 лева, извършена в Града под тепетата. Задържан е и 30-годишният пловдивчанин А.К., използван за муле.
На този етап от разследването е изяснено, че мъжете действали по схемата „закупуване на климатици на половин цена“, чрез която присвоявали от потърпевшите суми в различни размери, а пловдивчанинът е отивал да вземе парите от наивниците. 
При извършените обиски са намерени пет мобилни телефона и пет SIM-карти, които задържаните използвали да говорят с жертвите си. Иззета е и сумата, която те са взели от последната измама в размер на 5400 лева.
По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.
Според работещи по измамите от МВР това лято явно тарикатите са си разменили регионите и така нашите действат в Южна България, а тамошните се трудят на русенска територия. За да бъдат заловени обаче, жертвите им трябва да ги забаламосват, че са се хванали на въдиците им и веднага да съобщават на тел.112 за определените им срещи, съветват от МВР.