Фолклорният танцов театър „Найден Киров“ впечатли организаторите на 40-то юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал в Едегем - Белгия, с един от най-атрактивните си танци „Граовски вихри“. Русенските танцьори и музиканти представиха отлично страната ни на сцената на фестивала, на която се изявиха ансамбли от осем страни, сред които и България.
Найденкировци участваха в няколко програми с танците си „Гергьовден е голям ден“, „Хоро в София“, „Русчуклийска празнична сюита“ и други, като концертите се провеждаха на различни сцени в града - огромна спортна зала, открита сцена на площада, зала в най-големия хотел на Едегем. Организаторите пък се опитаха фестивалът да достигне до всеки един жител и гост на града. Освен пред традиционната фестивална публика, групите имаха участия и в домове за стари хора, анимации за деца в импровизирани детски центрове. 
В официалния сертификат от фестивала пише, че „Найден Киров“ е представил отлично, артистично и на много високо ниво културата на България, като всички са се насладили на танците, колорита и музиката на групата.
По време на турнето всички групи бяха настанени по семейства, като така всеки опозна културата и бита на домакините. В свободното време танцьорите, музикантите и певците се разходиха до сърцето на Европа - Брюксел и Антверпен, направиха си снимки и запазиха в сърцата си приятни спомени и много емоционални моменти.