Някои от по-младите футболисти на „Дунав“ едва ли се сещат за романтичната песен на Стефка Берова и Йордан Марчинков за едно градче на „20 километра от Бургас“, което „сияеше пред нас“ и т. н. Това градче се казва Поморие, а днес няма място за романтика - избраниците на старши треньора Веселин Великов ще излязат в дерби мач срещу местния тим! 
Домакините са водачи с пълен актив от 12 точки и все още нямат допуснат гол! Дунавци са четвърти с 10 от 3 победи и едно реми. Нов успех ще е сериозна вече заявка в борбата им за първото място. Евентуално равенство също ще е добър резултат в стратегически и дългосрочен план.
„Чака ни среща със сериозен отбор. Неслучайно няма допуснат гол. Запознахме се със съперника от видео с мачовете му срещу „Добруджа“ и „Оборище“ /Панагюрище/ и в сряда направихме разбор. Не се притеснявам, че мачът ще се играе на терен с изкуствена трева. Условията за футбол ще са еднакви и за двата тима“, каза Великов пред „Утро“.
Добрата новина е, че в отбора му няма болни и контузени футболисти. На линия ще е и пропусналият мача срещу „Созопол“ Николай Колев.
Дунавци отпътуваха към морето в ранните следобедни часове вчера. Те отседнаха в бургаски хотел.
Най-важният двубой в 5-ия кръг на първенството в „Б“ група ще се играе от 20 часа. 
В другите мачове: днес - „Оборище“ /Панагюрище/ - „Банско“, „Локомотив“ /Горна Оряховица/ - „Локомотив“ /Мездра/, „Ботев“ /Гълъбово/ - „Добруджа“, „Созопол“ - „Пирин“ /Разлог/, „Нефтохимик“ - „Верея“ /Стара Загора/, утре - „Лудогорец 2“ - „Септември“ /Симитли/, в понеделник - „Литекс 2“ - „Спартак“ /Плевен/.