Хакерите, разбили канадския сайт за неверни съпрузи Ashley Madison, оповестиха в интернет програмното име на сайта, съобщил на агенция Ройтерс шефът на компанията TrustedSec, работеща в сферата на кибербезопасността.Според експерта, в четвъртък хакери, наричащи се „Екип за въздействие” (Impact Team), публикували втората серия от откраднати данни, включително и вътрешната преписка на основателя и изпълнителен директор на сайта Ноел Бидерман.

Във вторник беше публикувана първата серия данни, на което компанията отговори, че те са фалшиви. Затова сега хакерите са изпратили лично съобщение до Бидерман: „Ей, Ноел, сега трябва да признаеш, че е истина.”

Сега данните на ползвателите на канадския сайт за запознанства с цел „кръшкане” са напълно достъпни в мрежата. Станало ясно, че 15 хиляди адреси на ползватели се оказаха регистрирани на военни и правителствени сървъри. Не случайно ФБР разследва взлома, защото някои ползватели могат да станат обект на шантаж.

Сайтът за запознанства, принадлежащ на канадската компания Avid Life Media, е създаден да помага на съпрузи да изневеряват на своята брачна половинка. Девизът на сайта е „Животът е кратък. Започни роман”.