Вяра, Надежда и Любов са имената на трите центъра от семеен тип, които през май ще посрещнат своите обитатели - деца с тежки психични увреждания от 11 дома в страната. Това стана ясно на вчерашната среща на консултантите Галина Бисет, Надежда Петрова, Любов Лукарева, ръководителя на проекта „Нашите деца са нашата отговорност“ Ани Венкова и одобрените кандидати за работа.
Психологът Любов Лукарева, управителят на Розовата къща Надежда Петрова и управителят на „Еквилибриум“ Галина Бисет са кръстниците на трите къщички. Двете сгради на улица „Котовск“ са наречени Любов и Надежда, а третата е Вяра. Тя е обединяващият център на нашите усилия и надежди, че можем да подарим на изоставените деца хубави мигове и по-добър живот, каза Галина Бисет. Консултантите се надяват, че русенският екип ще приеме присърце мисията да помага и да работи с любов, внимание и доверие с младежите и децата, за да има и положителни резултати в тяхното развитие. Одобрените кандидати ще бъдат обучени как да реагират във всяка ситуация. До април те ще имат възможност да посетят домовете в страната и да се запознаят отблизо с питомците.
Галина Бисет е решила да направи и срещи с живеещите в квартал „Здравец - Изток“, които са съседи на трите къщи от семеен тип. Убедена е, че те също трябва да са информирани как да бъдат полезни на социалните екипи и с какво могат да помогнат.