Цесиите и прихващенията в КТБ засега се оказват признати. Това показва публикуваният списък с кредиторите на банката. В него например отсъства името на министъра на културата Вежди Рашидов, който имаше над 2 млн. лв. влог в банката. Липсата на Рашидов означава, че цесията, която той направи с "Риск инженеринг:, за да си получи парите, към този момент не е обжалвана и е валидна. "Риск инженеринг" фигурира в списъка с вземане от над 7 млн. лв.

Сред кредиторите отсъства и името на бившия финансов министър Стоян Александров, който имаше на влог в КТБ около 1,4 млн. лв. Самият той е уточняал, че парите не са само на негово име, а има депозити и на фирмите му и че е сключил цесии за част от сумата.
Според публикации, които не бяха опровергани, сред големите вложители в КТБ е бил и бизнесменът Александър Сталийски с някоко имилиона лева. Сега името му фигурира с вземане от едва близо 40 000 лева.

Това, че отсъстват имената на хора и фирми от списъка с кредитори заради цесии и прихващания, не означава, че те няма да се появяват там, обясниха фалиралата КТБ. След като съдът постанови, че датата на несъстоятелност на банката е 20 юни 2014 г., синдиците имат право да обажалват всичи цесии и прихващания. Това се прави за всички сделки, за които има дори минимално основание, показват седмичните им отчети. Така например от публикувания списък става ясно, че "Дунарит" е вписан като кредитор с близо 85 млн. .лв., но под условие, че вземането ще възникне, ако съдът обезсили направените от предприятието прихващания.